Betonilattioiden korjaus ja hionta

Korjaamme ja hiomme niin vanhat kuin uudemmatkin betonilattiat vuosikymmenten kokemuksella. Esimerkiksi saneerauskohteessa vanha betonilattia on luultavasti vielä rakenteeltaan hyvässä kunnossa, vaikka sen pinta olisikin kärsinyt – tällöin on turhaa purkaa vanha lattia kokonaan pois. 

Jäätymis-sulamisrasitukselle alttiit autokatokset, parvekkeet, terassit, tallit tai piharakennukset voimme korjata vaikkapa tekemällä kovabetonipintauksen. Kovabetoni on yllättävän edullinen. Jo 10mm paksuna kerroksena se on vesitiivis, suolan ja jäätymis- sulamisrasituksen kestävä korjausrakentamisen betonilattiaratkaisu. Kovabetonin voi myös hioa.

Tähän autokatokseen valoimme kuluneen vanhan lattian tilalle uuden kovabetonipintauksen. Lisäksi hioimme lattian timannttihiomakoneella ja suojasimme lattian likaa hylkivällä Obtego R-30 hybridisilikaatilla.
Tässä hiotaan vanhan muovimaton poiston jälkeen lattiaan jääneitä liimajäämiä. Tehokkaan pölynimurin ansiosta työ on vähäpölyistä.

Timanttihionnalla tasainen ja siisti betonilattia

Käytämme betonilattioiden hionnassa menetelminä joko paperi- tai timanttihiontaa. Paperihionta on menetelmistä kevyempi ja soveltuu hyvin pinnan viimeistelyyn. Timanttihionnalla puolestaan pystytään tasoittamaan lattiasta hieman suuremmatkin epätasaisuudet.

Mikäli haluat jättää kohteen lattian betonipinnalle etkä aio asentaa sen päälle toista lattiamateriaalia, voimme timanttihionnalla viimeistellä betonilattian pinnan erityisen tasaiseksi ja siistiksi. Valmiiksi hiottu lattiapinta voidaan myös maalata.

Tässä tilassa remontointi päätettiin aloittaa lattiasta. Lattiaan valettiin 10-30 mm paksuinen kerros Neodur HE-65 PP kovabetonia. Valun jälkeen pinta hiottiin timantilla tasaiseksi. Viimeistely tapahtui maalaamalla se harmaalla betonilattiamaalilla.

Haluttaessa pinnan loppukäsittely tapahtuu suojaamalla se siivousta helpottavalla suoja-aineella.

Betonilattia onkin kestävä ja helppohoitoinen valinta esimerkiksi autotalleihin ja teollisuushalleihin, mutta myös sisätiloissa se luo trendikästä industrial-henkistä tunnelmaa.

Betonilattioiden hionta | 22.05.2023 08:05   Urakkamaailma

”Remontti sujui niinkuin oli sovittu. Työnjälki oli hyvää ja paikat siistit. Suositteluni!”

Ammattilaisille

Vanhan betonilattian korjaus ja hionta on erinomainen vaihtoehto uudelle betonilattialle – vaikka senkin toteutus meiltä onnistuu. Meillä on vuosien kokemus yhteistyöstä erilaisten rakennus- ja remonttiliikkeiden kanssa, joten olemme tottuneet toimimaan joustavasti osana suurempaa projektikokonaisuutta. Betonilattian hionnalla voidaan paitsi viimeistellä lattiapinta joko tulevaa pintamateriaalia varten tai siistiksi loppupinnaksi, mutta myös nopeuttaa uuden betonilattian kuivumista.

Meille on kunnia-asia toteuttaa työmme aina sujuvassa yhteistyössä ja ensiluokkaisella laadulla. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous kohteeseesi!

Betonilattian korjaus | 14.09.2023 08:09  Urakkamaailma

”Työt tehtiin sovitulla tavalla sovitussa aikataulussa.”

Epoksilla voimme korjata nopeasti pahojakin halkeamia tuotantotiloissa.